1 de desembre del 2016

La inauguració del pessebre de la plaça de Sant Pere s'avança de data


No dic res de nou si constato que el calendari del pessebre s'ha vist modificat els darrers temps. Si tradicionalment el pessebre s'inaugurava la Nit de Nadal, i es desmuntava el dia de la Candelera, ara preparem el Nadal mesos abans (al setembre ja ens anuncien cava i torrons). Els col·lectius pessebristes s'han adaptat a aquesta realitat i cada vegada s'inauguren les exposicions més aviat (i l'endemà de Reis es tanquen, perquè les visites cauen en picat).

Sembla que al Vaticà també estan atents a aquests "signes dels temps" i enguany han avançat la inauguració del pessebre de la plaça de Sant Pere. Així ho anunciava fa unes setmanes Flama en una notícia que reprodueixo tot seguit:

El proper 9 de desembre tindrà lloc la inauguració oficial de la il·luminació de l'arbre de Nadal i del pessebre. Els dos símbols romandran presents fins al dia 8 de gener, dia de la commemoració del Baptisme del Senyor i la cloenda de la litúrgia del Temps del Nadal.
El pessebre és una donació de l'Arxidiòcesi i del Govern de Malta. El Naixement i la seva escenografia fan 17 metres de llarg, 12 d'ample i 18 d'alçada.
Està previst que el 9 de desembre, dia de la inauguració d'aquests símbols tan especials, el Sant Pare rebi delegacions de Trento i Malta acompanyades dels infants que han fet els dibuixos de les esferes de l'arbre de Nadal.