25 de juny del 2007

La poesia... i el pessebre

Estem tirant endavant el numero 3 de la col·lecció ... i el pessebre: La poesia... i el pessebre. En aquesta ocasió volem posar a l'abast d'afeccionats un conjunt de poemes que hem trobat, molt diversos, dedicats al pessebre.

- Tot i que ja en tenim més de seixanta ben segur que encara n'hi ha molts que no tenim localitzats. Si coneixes algun poema dedicat al pessebre (no al nadal, no al pessebre com a menjadora) ens el pots fer arribar (el poema o la referència) a:
edicions@elbouilamula.net.

- Per tal d'il·lustrar el recull volem posar-hi dibuixos de pessebristes. Si ets pessebrista i saps dibuixar, i vols col·laborar en aquesta publicació, posa't en contacte amb nosaltres a l'adreça indicada.

17 de juny del 2007

Botiga de pessebres a Saragossa

Vaig estar a Saragossa per temes de feina i vaig aprofitar per fer una visita al Carlos i la Tere a la seva botiga MUNDO HOBY del c/ Manifestación n 6 molt a prop del Pilar.

És una botiga dedicada al miniaturisme especialment a les cases de nines i venen tot l'any figures de pessebre (de J.Pérez i murcianes principalment) així com complements i miniatures.

Vaig passar a saludar i vaig estar-m'hi més d'una hora xerrant. La família d'en Carlos són artesans pessebristes des de fa tres generacions, antigament havien fet fugura i ara es dediquen sobretot a fer complements. Pel seu coneixement del món del miniaturisme té un gran assortit d'elements complementaris per al pessebre, tant d'objectes com de tècnica (llums, control.ladors, etc)

Actualment estan en procés de remodelació de la seva web per poder apostar per la venta per internet www.mundo-hobby.com

5 de juny del 2007

El Bou i la Mula rep un nou premi









El Col·lectiu El Bou i la Mula ha estat guardonat amb el I Premi per a una obra pedagògica i cristiana que concedeix la Fundació Armengol Mir.
El treball Educar amb el Pessebre, obra d'Enric Benavent, ha estat valorat pel jurat per la seva eficiència, aplicabilitat en el context educatiu i versatilitat en les propostes.
El premi, és un nou reconeixement a la trajectòria d’aquest col·lectiu dedicat a estudiar i difondre el pessebre que ja va ser guardonat l’any 2004 amb un dels premis Joventut i Lleure que concedeix la Generalitat.

Mn. Lluís Bonet, president de la Fundació, acompanyat del P. Pere Codina i del Sr Albert Cubeles han fet el lliurament del premi davant del pessebre més gran del món com és la façana del Naixement de la Sagrada Família.

L’acte de lliurament ha coincidit amb la visita que un grup de sacerdots del Bisbat de Sant Feliu estaven fent al Temple acompanyats de Mn Bonet. Agraïm a Mn. Josep Torrente que ens hagi facilitat les fotos d'aquest post.